Malware

malware

 
 
 
Veel PC gebruikers kennen ondertussen de term Spyware Maar wat is het nu precies? Eigenlijk dekt de term Malware beter de lading.

Het is een verzamelterm voor schadelijke software die u vaak ongewild en ongevraagd op uw PC krijgt en die als bijwerking meestal vervelende gevolgen heeft voor u als PC gebruiker.

Op deze website zullen we u niet vermoeien met ingewikkelde technische verhalen over de verschillende vormen van Malware die u tegen kunt komen op uw PC, maar proberen in begrijpelijke taal uit te leggen wat het is, doet en waar het gevaar voor u schuilt en het belangrijkste, hoe u het voorkomt of ervan af komt.

Malware maakt het Hackers, maar vooral Internet (marketing) bedrijven en kwaadwillende lieden mogelijk om uw PC en internet gedrag in kaart te brengen, u te bestoken met ongevraagde en ongewilde reklame, of erger nog, privacy gevoelige informatie van uw PC te halen en te misbruiken.

Ook al zijn de effecten op een besmette PC lang niet altijd even vergaand, de vervelende bijwerkingen van al deze programma’s zijn hinderlijk en hebben op den duur grote invloed op uw PC en internet gebruik.

* * * * *
{zonder virussen en spyware zou de digitale WWW-wereld een digitale hemel zijn}