Keylogger

Een keylogger is software die bijhoudt welke toetsen worden ingedrukt. Deze gegevens worden opgeslagen in een log dat later teruggelezen kan worden, maar wat ook verstuurd kan worden naar een andere computer.

Een keylogger kan een legitieme toepassingen zijn: wanneer elke toets die ingedrukt wordt naar de harde schijf weggeschreven wordt kan werk dat door een computercrash verloren gaat teruggehaald worden.

Vaak wordt het ook aangeprezen als een middel om ouderlijk toezicht uit te kunnen oefenen op minderjarigen. De meeste minderjarigen zijn echter beter thuis op de computer dan hun ouders.

In de handen van kwaadwillenden is het echter een heel gevaarlijk hulpmiddel. En er is makkelijk aan te komen. Hieronder volgt de letterlijke onvertaalde reclame tekst van een keylogger die zo op internet te koop is, beoordeelt u zelf maar:

Capture every single Keystroke they type (including user names and passwords)
– Get the exact time and date when everything is typed
– Capture & review all Chats and Instant Messages (both sides)
– Read every Email Sent & Received (including web-based emails)
– Review every Web Site they visit (and see what they do while on the web site)
– See everything they do on MySpace (including all the profiles they visit)
– See every picture they post
– See every file they download
– Quickly find what they are searching for on Google,Yahoo, AOL …
– You can even tell if your teenagers are visiting dating sites or being approached by strangers
– Even be notified when they use inappropriate language or visit sites you deem harmful
– Block them from visiting any web site or chatting with anyone you want

And, best of all, with the world’s best Screen Snapshot Surveillance recorder, you can see EVERYTHING they do, in the EXACT order they do it, Step-by-Step.

En nog een, zelfs gratis:

Home Keylogger is bedoeld voor de onderschepping van en vastleggen in een log bestand van alles dat wordt ingetypt op het toetsenbord. Het programma is in staat om onzichtbaar te draaien en weer zichtbaar te worden d.m.v. een sneltoets. Home Keylogger kan de opgeslagen data overzichtelijk presenteren en tegelijkertijd alle acties weer te geven. Door dit programma constant te gebruiken zult u tijd besparen door het voorkomen van per ongeluk data verlies dat vaak wordt veroorzaakt door internet. U kunt onmiddellijk uw getypte teksten van gisteren, eergisteren, en vorige week terughalen. Home Keylogger beschermt u ook tegen paswoorden die u bent vergeten, en ook verloren e-mail. Bescherm uzelf tegen ongelukken!

Een keylogger kan bijna ongemerkt geinstalleerd worden via een bijlage van een e-mail, maar ook verpakt in een activeX protocol of een script op een website.

* * * * *
{zo de waard is vertrouwd hij zijn gasten, maar als vertrouwen met een keylogger moet worden afgedwongen wil ik niks van hem drinken}