Adware

Adware of advertentieondersteunde software is een programma dat advertentie weergeeft. Deze advertenties kunnen worden weergegeven in een Pop-Up venster of in een ander venster dat verschijnt op het computerscherm.

Adware helpt ontwikkelkosten terug te verdienen en zo de prijzen van de programma’s voor de gebruiker laag of gratis te houden. Sommige programma’s kan men gratis downloaden met adware of in een betaalde variant zonder adware. Adware op een website kan een belangrijke (of zelfs de belangrijkste) bron van inkomsten van een website zijn.

Als adware programma’s persoonlijke informatie van de gebruikers bijhouden en dit doorgeven aan derden, zonder de goedkeuring of kennis van de gebruiker dan wordt het spyware genoemd.

Adware kan uw PC vertragen omdat het processor capaciteit en werkgeheugen gebruikt om de vaak bewegende reclame af te spelen. Adware kan uw internet verbinding vertragen omdat het bandbreedte gebruikt om de reclame te tonen en adware kan uw computer instabiel maken omdat veel adware toepassingen slecht geprogrammeerd zijn.

De meeste spywarescanners zullen adware detecteren en verwijderen. Als de adware van uw computer wordt verwijderd zullen bepaalde programma’s waar ze mee geinstalleerd werden soms niet meer werken.

* * * * *
{Als goede waar zichzelf prijst, welke waren worden dan door adware aangeprezen?}